0

Interview med Head of Influencer Marketing, Natasja Nielsen

Hvad er det vigtigste, man som virksomhed skal overveje, inden man påbegynder et influencer-samarbejde?

Overordnet set mener jeg, at grundlaget for en god kampagne er, at virksomheden har gjort sig nogle grundige overvejelser omkring, hvad formålet med den givne kampagne er; hvad er det helt konkret, virksomheden skal opnå ved influencer-samarbejdet? Der er mange måder at opbygge en kampagne på, og der er ikke én model, der fungerer for alle, uanset målsætning. Så fundamentet for et godt samarbejde er, at man som virksomhed er bevidst om, hvilke målsætninger, man vil sætte sig for samarbejdet.

I relation til ovenstående mener jeg også, at virksomheden, inden denne påbegynder et influencer-samarbejde, skal være bevidst om, hvor den er henne i kunderejsen. Det bliver f.eks. sjældent rigtig godt, hvis man laver en meget salgsorienteret kampagne, før virksomheden har skabt kendskab til sit brand i sin målgruppe.

Og sidst, men ikke mindst: hav styr på dine data, inden du påbegynder et influencer-samarbejde. Som virksomhed er man nødt til at lægge subjektive meninger om influencerne lidt til side og i stedet vurdere valg af influencer ud fra, hvordan vedkommende rammer målgruppen, og om han/hun kan løfte de KPI’er (Key Performance Indicators), virksomheden har for et samarbejde.

Hvad er det, influencer marketing kan, som andre marketingformer ikke kan?

Det har væsentlig betydning, at en influencers følgere og læsere har taget et aktivt valg om at følge med på influencerens kanaler og dermed har en oprigtig interesse i det indhold, influenceren producerer. Dét i sig selv gør, at man som virksomhed kan trænge bedre igennem til sin målgruppe via influencer marketing, end hvis man som virksomhed selv er afsender på et kommercielt budskab ved brug af klassiske marketingformer. Den relation, som influenceren har skabt til sine følgere via dennes mediekanaler, er unik, og kan ikke i samme grad findes ved andre marketingformer. Denne relation er uden tvivl værdifuld for annoncører at ’købe ind i’.

En anden ting, jeg anser som værende en stor force ved influencer marketing, er, at man som virksomhed kan personliggøre sit kommercielle budskab, og derved gøre det mere interessant for målgruppen at engagere sig i, fordi de kan spejle sig i afsenderen/influenceren og relatere til vedkommende.

Bloggers Delight netværksarrangement i København

Der er efterhånden mange danske bureauer, der arbejder med influencer marketing – hvad er det, du mener, Bloggers Delight udmærker sig ved?

Der er bestemt mange seje bureauer, ja – og det er kun fedt, at der er sund konkurrence på området. Fremkomsten af flere bureauer understreger også bare, at der er stor interesse i influencer marketing blandt annoncørerne, og at det er en branche i fortsat vækst.

Bloggers Delight har jo været i gamet, før vi begyndte at kalde det ’Influencer Marketing’, og med det hører en masse erfaring. Vi har eksekveret et væld af kampagner og har på den baggrund erhvervet viden omkring, hvad der fungerer hvornår.

Som bureau mener jeg også, at vi udmærker os særligt ved at kunne tilbyde en bred vifte af ydelser; mikro-, makro- og mega-influencers, kampagner på tværs af landegrænser og mediekanaler, videoproduktion, events m.m. Der er ikke den opgave, vi ikke har mod på at løse, og derfor er én af vores stærkeste sider, at vi kan hjælpe, uanset hvilket behov en annoncør måtte have.

Den seneste tid er der blomstret mange bureauer op, som repræsenterer en mindre håndfuld influencers. I modsætning til disse bureauer, ligger én af Bloggers Delights styrker blandt andet i, at vi har over 350 influencers i netværket, så uanset hvad en given annoncør søger, har vi højst sandsynligt en influencer, der matcher.

Bloggers Delight x Nescafé Azera kampagne

Hvis du skulle fremhæve én kampagne, du har stået for hos Bloggers Delight, hvilken ville det så være?

Det er faktisk lidt svært, for efter knap 4 år hos Bloggers Delight synes jeg alligevel, jeg har haft privilegiet af at samarbejde med en masse spændende kunder og dertilhørende kampagner. Men, hvis jeg alligevel skal fremhæve én, må det være Nescafé Azera – af den primære årsag, at vi her fik mulighed for at ’spille med alle vores muskler’. Samarbejdet med Nescafé rummede alt fra micro influencer-aktivering på tværs af hele Skandinavien, håndtering og koordinering af events i Stockholm og Oslo – herunder samarbejde med relevante makro-influencers fra de pågældende lande – samt videoproduktion med influencers fra hhv. Danmark og Norge.

Kan du fremhæve én tendens inden for influencer marketing, som du tror, vi kommer til at se mere af i fremtiden?

Der er nogle brands, der har været virkelig dygtige til at tænke brugen af influencers som en 360-graders løsning, hvor indholdet bruges på flere platforme og i forskellige konstellationer, der giver den optimale effekt og værdi af influencerens arbejde. Det håber og tror jeg på, vi kommer til at se meget mere af. Vi har snakket om denne tendens længe, men jeg mener personligt, at det stadig bliver dyrket for lidt.

Annonce

Du kan finde de mest populære hængekøjer på tropilex.com/dk

Læs flere indlæg