0

Sådan kommer du i gang med at spare op

Annonce.

Har du svært ved at lægge penge til side og spare op? I så fald er du ikke den eneste. Der er mange, som har svært ved at spare op og som faktisk slet ikke har en opsparing. Kommer du fra en familie, hvor du er sat ind i økonomi samt altid har fået at vide, at det er vigtigt at spare op, hvis man gerne vil udleve sine drømme – eller kommer du fra en familie, som heller ikke selv har styr på deres økonomi? I så fald er det svært at bryde det mønster, men der er håb forude, for det er faktisk muligt at bryde.

Hvorfor er det så svært at spare op?

At lægge penge over på sin opsparingskonto hver måned, er ikke svært som sådan – det der er svært, er at mindske sit forbrug og ikke begynde at tage fra sin opsparingskonto. Det handler om at komme ind i en god rutine samt få nogle gode oplevelser med det. Har du svært ved at lade være med at bruge dine penge, kan du også overføre et bestemt beløb til et familiemedlem hver måned, som så sparer dem op for dig, så du ikke har mulighed for at bruge dem.

Hvad er dine drømme og mål i livet?

Vi har alle sammen nogle drømme eller mål i livet, og de drømme og mål koster penge. Men hvis du ikke har de penge, kan du ikke udleve dem. En god idé vil være at finde dig selv en motivation til at spare op – eventuelt visualisere dine drømme og mål ved at hænge billeder op af det på en tavle, så du hele tiden bliver gjort opmærksom på dem. Du vil hurtigt se, at dit tankemønster bliver ændret og du får mere motivation til at spare op, så du kan leve et godt liv, hele livet, og altså ikke kun nu.

Står du i økonomisk krise?

Ingen bryder sig om ikke at have styr på sin økonomi, og problemer med økonomien er faktisk tit med til at skabe en masse stress og uro i ens hoved. Hvis man er i et parforhold, kan det også have stor indflydelse på parforholdet. Start i små skridt, når du skal til at spare op. Motiver dig selv og ros dig selv, når du har gjort det godt! På et tidspunkt i livet kommer vi fleste, hvis ikke alle, til at låne penge – f.eks. til hus, bil, regninger eller uforudsete udgifter. Står du i en situation, hvor du har regninger eller uforudsete udgifter, som du ikke kan betale, så er det muligt at ansøge om at optage et online lån hos KreditNU. Du kan låne fra 4.000 og op til 25.000 kr. Debitorrenten er 0% og lånet har en løbetid på 24 måneder, men du kan sagtens indfri det før tid, uden ekstra omkostninger. Så hvis du står i økonomisk krise og ikke har andre muligheder, så kan du altså låne pengene.

Læs flere indlæg